Over mijzelf

Al vrij vroeg in mijn leven, vanaf ongeveer mijn achttiende, wist ik dat ik later werk van therapeutische aard wilde gaan doen. Ik besloot eerst de gezondheidszorg in brede zin te gaan verkennen en ondertussen levenservaring op te doen. Dit laatste heb ik steeds als voorwaarde gezien voor de uitoefening van een therapeutisch beroep. Onontbeerlijk in mijn ogen.

Zo rond mijn vierendertigste ben ik mij gaan oriënteren op een studie in therapeutische richting en stuitte daarbij op de haptonomie. Er was een directe ‘klik’, met name door de gevoelsmatige benadering en aanpak die daarin werd voorgestaan. Na vier jaar studie heb ik in januari 2000 de deuren van mijn praktijk geopend. Deze is nu al heel wat jaren gevestigd aan de Brugstraat, gunstig gelegen in het centrum van de stad.

Ik voel mij als een vis in het water in dit werk: het voelt nooit als een ‘moeten’, maar als de vervulling van een diep gekoesterde wens. Het leveren van maatwerk voor ieder persoon en probleem en iedere situatie of klacht beschouw ik als een grote uitdaging. De diversiteit aan mensen die ik in de praktijk ontvang is groot: van jong tot oud, van beide geslachten, van iedere geaardheid en levensbeschouwelijke achtergrond, met enkelvoudige of meervoudige problematiek. Een ieder is welkom en kan rekenen op mijn volledige aandacht en inzet. Ik ben een goed luisteraar, heb een groot empatisch vermogen en ben in staat ingebrachte vragen op allerlei manieren te benaderen.

Ik zie iedere crisis als kans, een mogelijkheid tot innerlijke groei en ontwikkeling. Een positieve benadering dus: gericht op gezondheid, welzijn en geluk.

Haptotherapie Groningen - Clasina Tolsma | Brugstraat 23a | 9712 AB  Groningen | Tel. 06-23756674 | webdesign © Dsignonline | disclaimer | Privacyverklaring